DATAROCK

Røde joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning.

Det er ikke rart at DATAROCK fra Bergen har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder.

Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som Fa-Fa-Fa, Computer Camp Love og Give It Up skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden.

Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare, og bandets låter har blitt brukt i reklamer for Apple, Coca-Cola og Google, i dataspill som FIFA-serien og «The Sims», samt i TV-programmer som «Jersey Shore» og «Chuck».

De siste månedene har det derimot begynt å røre seg i nye retninger for bandet, de har sluppet en rekke mystiske videoer som mer enn hinter om noe helt nytt, og rett før jul slapp de plutselig en splitter ny låt hentet fra det kommende albumet. Ruffle Shuffle oppfyller alle forventninger til en DATAROCK-låt: Den er ubegripelig fengende, elegant produsert, med en gjennomgående slentrende kulhet.

-Du vet alle de sangene som kommer med en egen dans? Vel, vi tenkte det var på tide at DATAROCK fikk seg en slik. Teksten på Ruffle Shuffle fungerer som en bruksanvisning for DATAROCK-dansen. Og som så mange ganger før, fant vi også denne gang inspirasjon i Australia, nærmere bestemt i det forvirrende og samtidig fascinerende dansefenomenet kjent som The Melbourne Shuffle, forteller bandet.

DATAROCK er et av Norges mest internasjonalt anerkjente band i sin sjanger. Deres 1000 konserter i 36 land – i røde joggedresser – inkluderer 20 turneer i USA, 8 Australia-turneer og konserter på festivaler som Coachella, Lollapalooza, Reading & Leeds, Meredith Music Festival, Falls Festival, Summer Sonic, Hurricane, Roskilde og Sónar.

Debutalbumet deres endte som #26 på NMEs liste over årets beste album, og Computer Camp Love ble listet som #88 på Rolling Stones liste over årets beste låter og ble #12 på “Australias Hottest 100” samme år.

Spin Magazine listet See What I Care som en “essential download of the summer”. Albumet RED var “critic’s choice of the week” i NY Times – og begge albumen ble nomintert til Spellemann her hjemme.

I januar kommer singelen, Laugh in the Face of Darkness, før det helt nye albumet, Face The Brutality, slippes 9.mars!