RAZIKA

30. november slipper Razika sitt fjerde album «Sånn kjennes verden ut»! Den  kommende  plata  markerer en ny start, med  både nytt  plateselskap, Jansen  Records, og nytt  samarbeid  med  produsent Matias  Tellez,  som  ikke  har  jobbet  med  Razika  siden  deres debutplate  i  2011. Vinteren 2019 legger de ut på klubbturné i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Der de første albumene innebar en uimotståelig smeltedigel av ska, pop, punk og reggae, sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81/82 og Alle Tiders Duster, skiller «Sånn kjennes verden ut» seg ut med et mer pop og rock-vennlig uttrykk. Tekstuniverset har modnet og består av fortellinger om livet i en brytningsfase. Tempoet er saktere, produksjonen er varmere og lydbildet større – men musikken er likevel energisk, livsbejaende og full av kraft.

Jentene  i  Razika  har  kjent  hverandre  siden de startet  på  barneskolen,  spilt  sammen  siden de var  femten  år  gamle, og bandet  har  holdt  på  i  snart  tretten  år. Det er ganske  unikt  i dagens  musikklandskap,  spesielt  med  tanke  på at medlemmene  fortsatt er midt  i  tjueåra.  Kjent for årevis med kontinuerlig turnering på alt av klubber og festivaler (Øyafestivalen, Slottsfjell, Bergenfest, Vinjerock ++) har de blitt et av landets tighteste band.

Live-anmeldelser:
5/6 – Parkteatret m/Honningbarna 2015 – Hvem enn som sydde kombikonserten Razika + Honningbarna fortjener all honnør
5/6 – Bergenfest 2015 – Razika har fått æren av å stenge ned for denne gang. Og for en avslutningsfest det blir
5/6 – by:Larm 2013 – Razika lager gode plater, men live tar de det opp et hakk
5/6 – by:Larm 2013 – Hurrazika!
5/6 – Bergenfest 2011 – Sjarmerte publikum i senk
5/6 – Hovefestivalen 2011 – Jeg er forelska i Razika

Album-anmeldelser:
10/10 – Musikknyheter – Program 91 er ikke et album som får deg i sommerstemning, Program 91 ER sommeren 2011, 2012 og alle år etter det igjen
6/6 – Bergens Tidende – Bergens beste popgruppe har perfeksjonert seg selv.
8/10 – Musikknyheter – På vei mot perfeksjon
5/6 – VG – Det tøffe tredjealbumet er Razikas beste til nå
5/6 – Dagbladet – Razika gjør det de kan best og litt til
5/6 – GAFFA Razika leverer sitt tøffeste album så langt
5/6 – Dagbladet – Høyt tempo, dansbare rytmer og et knippe uimotståelige poprefreng