MOYKA

Moyka har som produsent og låtskriver det siste året skrevet og produsert det som resulterte i det vakre debutalbumet “The Revelations of Love”. Albumet har mottatt strålende kritikk både hjemme i Norge og i det store utlandet, og det høstes lovord som “mesterverk” og “fremtiden av scandipop” når det skrives om Moyka og platen. Opprinnelig kommer Monika Engeseth fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen etter hun tok til seg artist-navnet. Her har hun eksperimentert med et lydbilde av elektronisk pop, inspirert av store følelser og kontraster. De vakre, melankolske tekstene hennes flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske universet. Og i sentrum av det hele, står Moyka sin klare og sterke vokal.

Debut EPen “Circles” ble hyllet med bl.a. terningkast 6 i Bergens Tidende. Godordene derfra stoppet ikke der når hun sommeren 2020 slapp EPen “Spaces”, hvor de omtalte oppfølgeren som en “fordømt bra samling poplåter!”, samtidig som internasjonale medier var full av begeistring.

22. oktober 2021 fulgte Moyka opp med det etterlengtede debutalbumet “Revelations Of Love”, hvor singelen “Illusion” ble skrevet om i amerikanske Billboard og listet som “10 Cool New Pop Songs To Get You Through The Week”.

På scenen leverer hun et energisk liveshow i samsvar med den mektige musikken. Igjen og igjen har hun overbevist publikum og arrangører så vel som anmelderne. Fra Vill Vill Vest og deretter Den Hemmelige Festen i Bergen i 2018, til de store festivalene som f.eks by:Larm, Bergenfest, og Øyafestivalen i 2019, så vel som da hun fikk æren av å varme opp for Sigrid på hennes Norgesturné samme år.

Tilbakemeldinger Rear View:
Notion – “A stargazing release from a rising pop star”
EQ – Moyka exhibits her greatest growth as an artist. With “Rear View,” the opening gambit of a new music era, Moyka adds some clout to her brilliant synth-pop mastery.
BT – “Moyka har laget en låt som klubber deg ned og drar deg etter ørene ut på dansegulvet”
NRK P13 – “Vi elsker låta”

Anmeldelser Spaces:
Bergens Tidene – En fordømt bra samling poplåter

Anmeldelser Circles:
Bergens Tidene – 6/6 – Moyka leverer en strålende, selvsikker debut

Live-anmeldelser:
Adressa – 5/6 – Festningen 2022 – Den neste store popdronningen her til lands
Bands of Tomorrow – Reeperbahn 2019 – Norge har fået et nyt skud på popstammen
Disharmoni – 5/6 – Øya 2019 – Det er ingen tvil om at Moyka briljerer på scenen i dag
Bergens Tidende – 5/6  – by:Larm 2019- Moyka overbeviste på alle måter
Ballade – by:Larm – Med alt på plass

SOSIALE MEDIER

BOOKING