KAMARA

KAMARA toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på Vinjerock, Bergenfest, Fredvika og Øyafestivalen, og karismaen hun tar med på scenen kan kort beskrives som lekent, dynamisk og ikke minst utrolig gøy. Konserten hun spilte under Vill Vill Vest høstet 5 i BT og anmelderen konstaterte at “KAMARA er kommet for å bli”.

Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 24 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun synger og skriver sine egne låter med en distinkt og særegen vokal som formidler hennes høyst avhengighetsskapende tekster. I sitt tekstunivers møter KAMARA verden med et satirisk blikk; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Med sterke melodier og fengende låter er KAMARA sin musikk renspikket pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap. I 2020 gav hun ut sin første singel “20 Something”, som var en av sommerens mest spilt låter på radioen, etterfulgt av “Don’t Call My Name” og “Sideways” som alle ble listet på P3. 22. januar i år slapp hun “Carry You Home” som høstet 5 i VG, og i mars 2021 fulgte hun opp med sin debut-EP “The Long Way Home». EP-en ble godt mottatt av pressen via tungvektere som Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, GAFFA DK, Dagsavisen og VG. “SPF 3000” fikk 5 i VG og er en skikkelig energibombe av en gladlåt.

Anmeldelser av singler:
“SPF 3000” 5/6 – VG – Fengende godbit
“Young Dumb Foolish Girl” – 5/6 – VG – En av de mest interessante nye vokalene
“Carry You Home” – 5/6 – VG – Hennes unike stemmeprakt bygger opp en ganske enkel låt til noe mye større enn seg selv
“Carry You Home” – P3 – En gripende og altoppslukende låt-opplevelse
“Carry You Home” – BT – Ståpels, tårer i øyekroken og bakoversveis på en og samme tid

Anmeldelser “The Long Way Home” (EP):
5/6 – Aftenposten – Stilsikker pop skapt med smarte grep og for lang varighet
5/6 – Dagsavisen – Stor Stemme, fortsatt stor fremtid
5/6 – Gaffa DK – Klart en af de stærkeste debuter fra Skandinavien i 2021
Dagens Næringsliv – God og funky debut

Live-anmeldelser:
5/6 – Bergenfest 2022 – BT – Overbeviste på alle måter
5/6 – by:Larm 2020 – BT – Noe stort på gang for Kamara
by:Larm 2020 – Dagsavisen – Overgikk virkelig alle forventinger
6/6 – by:Larm 2020 – BA – Se henne på Bergenfest i sommer!
by:Larm 2020 – Gaffa – Det er knapt en stillestående fot å se på Rockefeller
by:Larm 2020 – Bands of Tomorrow – Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

SOSIALE MEDIER

BOOKING