KAMARA

KAMARA toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen, og karismaen hun tar med på scenen kan kort beskrives som lekent, dynamisk og ikke minst utrolig gøy. Konserten hun spilte under Vill Vill Vest høstet 5 i BT og anmelderen konstaterte at “KAMARA er kommet for å bli”.

Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 22 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun synger og skriver sine egne låter med en distinkt og særegen vokal som beveger seg høyt og lavt på hennes høyst avhengighetsskapende tekster. I sitt tekstunivers møter KAMARA verden med et satirisk blikk; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Med sterke melodier og fengende låter er KAMARA sin musikk renspikket pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap. Hun er medvirkende på fire av låtene på Lars Vaular sitt album “Flere Steder Alltid”. I februar kom debutsingelen “20 Something”, etter fulgt av singlene “Don’t Call My Name”, “Sideways” og “Carry You Home” som alle ble listet på P3.

Anmeldelser “Carry You Home”:
5/6 – VG – Hennes unike stemmeprakt bygger opp en ganske enkel låt til noe mye større enn seg selv
P3 – En gripende og altoppslukende låt-opplevelse
BT – Ståpels, tårer i øyekroken og bakoversveis på en og samme tid

Live-anmeldelser by:Larm 2020:
5/6 – BT – Noe stort på gang for Kamara
Dagsavisen – Overgikk virkelig alle forventinger
6/6 – BA – Se henne på Bergenfest i sommer!
Gaffa – Det er knapt en stillestående fot å se på Rockefeller
Bands of Tomorrow – Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

SOSIALE MEDIER

BOOKING