ÅRABROT

Årabrot har siden 2001 gitt ut 8 album og 8 EP-er og vant Spellemannsprisen for Beste Metal 2011. I 2018 ble “Who Do You Love” sluppet på Pelagic Records, og albumet ble belønnet med terningkast 6 i iTromsø, og terningkast 5 i Aftenposten, Dagsavisen, Haugesunds Avis og Klassekampen. Albumet ble i tillegg nominert til Spellemannsprisen Beste Rock.

Årabrot bærer med seg alle kjennetegn på et sonisk spekter av forseggjorte avvikelser, en verden full av friksjon mellom disharmonisk støy, og øyeblikk av harmonisk lindring.  Men det er mer enn støy-rock i Årabrots heksebrygg:

“Jeg er interessert i store følelser, enten det er stillhet eller ekstrem støy”, sier bandsjef Kjetil Nernes, “Jeg bryr meg egentlig ikke om hva som er imellom, den såkalte «middle-of-the-road» er jeg ikke interessert i. Bibelen passer veldig bra der. Jeg bruker den tematisk hele tiden”.

Det er dermed ingen overraskelse at sangeren og gitaristen har etablert seg i en gammel kirke i Dalarnas skoger, på landet i Sverige. Der bor han med sin kone, popsangeren Karin Park som også synger og spiller piano og synth i Årabrot.

Kjetil Nernes fikk førstehånds erfaring med emnene han synger om da han midt i en turne i 2014 ble diagnostisert med dødelig kreft i halsen. I stedet for å dra rett på sykehus gjennomførte bandet hele europaturneen. “Hver kveld på den turneen var som den siste konserten noensinne”, kommenterer Nernes, “Det var virkelig rart. Når en doktor ringer og sier, “du er alvorlig syk”; det er surrealistisk. Du går inn i en fase der livet blir klarere og mer reelt, på en merkelig måte. Vi har gjort så mange konserter gjennom årene og noen ganger er det som å gå på fabrikken for å jobbe. Men med en øks hengende over hodet ser man livet annerledes.”

Etter å ha gått igjennom en vellykket behandling er nå Nernes og Årabrot sterkere enn noensinne. Albumet “The Gospel” ble stemt frem som årets album 2016 av The Quietus, og var også nominert til Årets Rock og Årets Album under Spellemann det året. I et år fulgte journalist og regissør André Løyning bandet, og i 2016 hadde Årabrot-dokumentaren “Cocks And Crosses – Musikken som ikke ville dø” premiere på Haugesund Film Festival.

Live-anmeldelser:
5 – Haugesunds Avis – Bergscenen 2018 – Det låter stort av Årabrot live
10 – Musikknyheter – Trondheim Calling 2018 – En konsert av verdensklasse

Anmeldelser av «Who Do You Love»:
6 – iTromsø – Et mesterverk som bryter alle regler
5 – Aftenposten – Et imponerende stykke arbeid 
5 – Dagsavissen – Høstens mest råeste kjærlighetserklæring
5 – Haugesunds Avis – Mest sannsynlig Årabrots aller beste musikkutgivelse

HJEMMESIDE

SOSIALE MEDIER