KAMARA

Artist og låtskriver KAMARA er en energibombe på scenen, endeløst kreativ i studio og en sitatmaskin når hun stiller opp for radio, podcaster og TV. Bergenseren beskrives som talentfull, energisk, raus, ufiltrert og morsom.

I 2022 har hun blant annet spilt på Bergenfest og Vinjerock og Øyafestivalen hvor publikum og anmeldere (igjen) ble blåst av banen. Variety kalte KAMARA en «rising star» og Rolling Stone Australia «one of the most joyful breakout stars to come out of Norway». De skrev i tillegg at «She makes you impatient for what’s next».

Og det som kom next var KAMARAs første klubbturné, og en svipptur til Island for å spille i utlandet for første gang under Iceland Airwaves i november.

Med «No Hard Feelings EP» følger hun opp kritikerroste «The Long Way Home EP». På låter som «Patterns», «Can’t Get You Out Of My Head», «SPF 3000» og tittelkuttet «No Hard Feelings» synger KAMARA åpent og ærlig om utfordringer og problemer lytterne kjenner seg igjen i, og toucher innom frustrasjonene ved å stå i veien for sin egen lykke, komplisert kjærlighet samt viktigheten med å bruke solfaktor.

KAMARA var Urørtfinalist 2019 og ble nominert til årets nykommer under P3 Gull 2020. I 2021 mottok hun Musikkforleggerprisen for Årets Gjennombrudd. I 2020 hadde hun en av landets største radiohits med «20 Something», i 2021 med «Carry You Home» og «SPF 3000» er en av årets radiofavoritter. 21. oktober 2022 innfridde KAMARA egne og andres ambisjoner med «No Hard Feelings EP», en knallsterk samling låter som viser hennes unike stemme og personlighet.

Anmeldelser av singler:
“SPF 3000” 5/6 – VG – Fengende godbit
“Young Dumb Foolish Girl” – 5/6 – VG – En av de mest interessante nye vokalene
“Carry You Home” – 5/6 – VG – Hennes unike stemmeprakt bygger opp en ganske enkel låt til noe mye større enn seg selv
“Carry You Home” – P3 – En gripende og altoppslukende låt-opplevelse
“Carry You Home” – BT – Ståpels, tårer i øyekroken og bakoversveis på en og samme tid

Anmeldelser “The Long Way Home” (EP):
5/6 – Aftenposten – Stilsikker pop skapt med smarte grep og for lang varighet
5/6 – Dagsavisen – Stor Stemme, fortsatt stor fremtid
5/6 – Gaffa DK – Klart en af de stærkeste debuter fra Skandinavien i 2021
Dagens Næringsliv – God og funky debut

Live-anmeldelser:
5/6 – Bergenfest 2022 – BT – Overbeviste på alle måter
5/6 – by:Larm 2020 – BT – Noe stort på gang for Kamara
by:Larm 2020 – Dagsavisen – Overgikk virkelig alle forventinger
6/6 – by:Larm 2020 – BA – Se henne på Bergenfest i sommer!
by:Larm 2020 – Gaffa – Det er knapt en stillestående fot å se på Rockefeller
by:Larm 2020 – Bands of Tomorrow – Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

SOSIALE MEDIER

BOOKING