THE MEGAPHONIC THRIFT

Kredbandet med terningskast 6 og euforisk omtale i alt fra Soundvenue og GAFFA til amerikanske Spin Magazine. Helt siden debutalbumet Decay Decoy og den selvtitulerte oppfølgeren har The Megaphonic Thrift vært posisjonert som et av landets beste støy-/alternative band de siste årene. I 2016 tok bandet med seg hjem Spellemannprisen for Årets Indie Album for sin tredje fullengder Sun Stare Sound hvor de har gjort poplåtene enda mer åpenbare – et glimrende sted hvor gamle fans og nye fans lett kan møtes.

The Megaphonic Thrift har også gjort seg bemerket med supportturneer for prominente og sjangerdefinerende navn som Stephen Malkmus & The Jicks, Dinosaur Jr og A Place To Bury Strangers. I tillegg har de gjort en rekke større turnéer på egen hånd i inn- og utland, og gjort det klinkende klart for alle i nærheten at de er et strålende liveband.

Etter å ha vunnet sin første Spellemann gikk The Megaphonic Thrift rett i studio og fullført sitt nyeste mesterverk Få Meg Til Verden i Tide under navnet The Megaphonic Thrift+. Låtmaterialet hadde sin opprinnelse fra et bestillingsverk til Den Elleville Festen (Bergen sept. 2015) som ble komponert sammen med Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) og Njål Paulsberg (Young Dreams, Aurora). Albumet er Megaphonics første lansering med norske tekster og ble gitt ut november 2016.


Anmeldelser av Sun Stare Sound:

Bandet har denne gangen klart å skru sammen et album (Sun Stare Sound) som til de grader fungerer på alle plan. Fortsatt har de den støyende kompromissløse grunntanken i bunnen på låtene, men slipper også frem de litt lysere sidene sine uten at det går på bekostning av kvaliteten.
– Gaffa (NO), 6/6

Først og fremst har bandet fått et godt grep om popmelodiene, som en etter en flyter til overflaten når støyen fra gitarene har lagt seg, sjekk psykedeliamonsteret If You Shiver (Overload)
– Dagbladet, 5/6

Det skurrer, skingrer, støyer, men ut av det disige teppet av lyd dukker det fram skinnende melodier. Grepet er ikke nytt, The Megaphonic Thrift plasserer seg i en rekke av band bakover fra Serena Maneesh via My Bloody Valentine og Sonic Youth til Velvet Underground. Men Bergensbaserte Megaphonic Trift gjør dette bedre, rett og slett, enn de fleste av sine samtidige i Norge.
– Dagsvisen, 5/6

Anmeldelser av Få Meg Til Verden i Tide:
…det er en maktdemonstrasjon fra en gruppe konstant søkende musikere.
– Ny Musikk Hver Dag, 10/10

The Megaphonic Thrift har utgitt mange gode og interessante plater opp gjennom, men det virker som de har skrudd til krystallsiktet på kikkerten nå. […] Book plass i sofaen og far av sted.
– Audun Vinger, Dagens Næringsliv

På «Få meg til verden i tide» tar de sine musikalske visjoner til nye høyder, kunstnerisk og i utførelse. Det kan bli albumet som får langt flere til å oppdage dem.
– Knut Schreiner, Tidal

Et mesterlig musikkmøte som endelig er tilgjengelig på plate.
– Bergens Tidende, 5/6

En av årets fineste norske utgivelser.
– Klassekampen, 5/6

Bråkete bergensband med et av årets beste norske album
– Dagbladet, 5/6
– #9 på Dagbladets liste over årets album