SONDRE LERCHE

Gjennom 2020 har Sondre Lerche sluppet en kritikerrost essay-samling, omfavnet begge ender av karantenetilværelsen med hyllede konserter alene i både stue og mausoleum, samt i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret. Etter en oppsiktsvekkende sterk perlerad singler er tiden endelig moden for hans mest gripende og komplette verk, albumet «Patience».

Han var en av de første artistene som strømmet konsert fra sofakroken gjennom Brakkesyke – en konsert nesten 80.000 mennesker var innom, og som samlet inn 150.000 kroner til Leger Uten Grenser. Like etter filmet han likesågodt en elegant karriere-oppsummerende og socially distanced-konsert med Kringkastingsorkesteret i NRKs Store Studio.

«En mer nyskapende norsk pop-produksjon er det lenge siden traff denne platespilleren», sa Morgenbladets Ando Woltmann om Lerches forrige album, «Pleasure». Og selv om tilstanden på «Patience» kanskje oppleves mindre frenetisk og mer meditativ denne gang, kanaliserer Sondre også her rastløsheten og nysgjerrigheten som har preget trilogien som startet med dobbelt Spellemannominerte «Please» i 2014.

Tekstmessig skriver Sondre mer presist enn noen gang – med eksplisitt oppriktighet og humoristisk snert som gir nye rom for både selvransakelse og sårbarhet. Den uavhengige amerikanske musikknettsiden Bandcamps redaktør har allerede beskrevet «Patience» som «packed full of big hooks, bigger feelings, and instrumentation more minimalist than baroque.»

«Patience» er den mest komplette oppsummeringen av Norges mest allsidige og fabelaktige popkunstner. Og på både godt og vondt er samtiden nå moden for musikalsk lindring og empati i form av Sondre Lerches musikalske safe-space, «Patience».

Sondre og hans usedvanlig fleksible og dynamiske band har hatt en god pause siden sist de var på veien. De tilbakela den gang en storslagen Pleasure-turné som gjennom 2017 tok turen innom over 100 spillesteder rundt i verden, med entusiastiske og henførte konsertanmeldelser.

Pga Koronabegrensninger har Sondre hittil måtte turnere «Patience» alene, og han har spilt nærmere 50 konserter, hvorav over 40 offentlige og svært mange utsolgte, over hele Norge gjennom den pandemiske vår og sommer. Han har jobbet så mye at selveste Rolling Stone Magazine dekket saken.

Han har gang på gang blitt noe tvilsomt omtalt som «Kongen av Korona» etter denne vanvittige sommeren, svært godt dokumentert av nærmest all norsk media.

Gjennom høsten slipper Lerche både bok, denne gang på Cappelen Damm, en ny singel, en delux utgave av «Patience» med en rekke uutgitte bonuslåter, før han endelig får samlet bandet til en kort turne i de store byene i november. Og ennå er det mer som skal skje før han setter to streker under «Patience»-kampanjen mot slutten av året..

Få kan måle seg med Sondre når det gjelder sceneenergi og tilstedeværelse, og med låtene fra «Please», «Pleasure», «Patience» og en raus miks med eldre perler er han i sitt livs form som sceneartist, kunstner og entertainer.

..Og i 2021 feirer Sondre Lerche 20 år siden debutalbumet, «Faces Down»..

Konsert med KORK (2020):
https://tv.nrk.no/serie/kork-hele-landets-orkester/2020/MKKA11001020/avspiller

Live-anmeldelser:
9/10 – Terminalen 2020 – En imponerende kveld fra Sondre Lerche og band

Anmeldelser av solokonsertene i Emanuel Vigelands Museum (2020):
6/6 – NRK – Så stort, så annerledes, så fullkomment
6/6 – Dagsavisen – En høyst spesiell kveld

Anmeldelser av «Pleasure»:
6/6 – Bergens Tidende – Et uforglemmelig album som lyser av nysgjerrighet, glede og intensitet 
6/6 – Hamar Arbeiderblad – «Pleasure» gjør at en lengter etter de varme sommerkveldene vi har i vente, og det er sjeldent et album klarer å være så originalt
5/6 – Dagbladet – Skamløs og uredd Lerche 
5/6 – VG – Albumet er gøyalt, fortumlende og overbevisende, ambisiøst nytenkende
5/6 – Dagsavisen – Sondre Lerche lager fortsatt stor popmusikk
8.2/10 – Paste Magazine – Thrilling and supremely confident
4/5 – Allmusic – A brilliant sonic reboot
8/10 – Under The Radar – Lerche’s finest work since his debut
8/10 – Magnet – The beauty of Pleasure’s vintage danceteria lies in its sharp 21st-century focus and Lerche’s consistently reliable songwriting skills
8/10 – Popmatters – Pleasure‘s success comes in riding the tension between desire and achieving one’s desire, of the thrill of the chase doing its best to avoid the finality of fulfillment

Intervju med NRK (2020):
https://www.nrk.no/kultur/xl/sondre-lerche_-kreativ-i-krisetider-1.14974741

HJEMMESIDE

SOSIALE MEDIER

BOOKING