SAMSAYA

22. september slapp Samsaya ‘Naina Don’t Lie‘, produsert av Ole Torjus (Rytmeklubben) og SVANI, på sitt eget plateselskap 3MM.

-Naina betyr øyne på hindi, og øyne lyver ikke. De bærer våre hemmeligheter og vårt begjær, selv om vi ikke vil innrømme det, innhenter de oss, forteller den indisk-norske artisten.

-Dette er min “come clean song”, og det er ærlighet som gjør vondt-godt.

Samsaya har med hjerte på øyet holdt konserter og jobbet med produsenter rundt om i verden. Hun har høstet gode kritikker for sine energiske live opptredener fra bl.a. New York Times til å bli anbefalt av Rolling Stone magasin.
Nå har hun flyttet tilbake til Norge og startet plateselskap sammen med den svensk-greske artisten og ektemannen Andreas Grega.

-Norge har forandret seg og siden sist jeg bodde i Oslo så har det blitt kaldere. Jeg har opplevd ting nå som jeg ikke hadde opplevd før. Kanskje det er kontrasten av å ha fått massiv kjærlighet i både USA og Asia til å komme hjem til normalisering av rasistisk og nazistiske kommentarer, til å ha blitt spyttet på i ansiktet. Slikt får en til å tenke, forklarer Samsaya.

-Jeg kjenner behovet for å være til stede og være en del av det norske mangfoldet.

-Det er det jeg føler de unike og inspirerende individene i videoen til ‘Naina Don’t Lie’representerer.

-Mangfold og unikhet som er inkluderende er fokuset mitt samt den spirituelle
friheten jeg opplever både inne i mørke klubber og ute i den åpne naturen.

Musikkvideoen til ‘Naina Don’t Lie‘ ble spilt inn ved Elvåga på Ellingsrud i Groruddalen, der artisten er oppvokst og har mange minner fra.

-Jeg har lest flere negative artikler og kommentarer som bruker akkurat mitt gamle hjemsted som et eksempel på det verste som kan hende Norge. Jeg kjenner meg ikke igjen i det og vil vise det jeg anser som kulturell rikdom, forteller Samsaya.

Samsaya slipper flere singler utover året.

-Jeg jobber i et rom uten tak, under åpen himmel. Et sted jeg har friheten til å skrive, komponere og synge usensurert. Dette er mitt univers. Når man tillater seg å være “in the moment” trenger jeg ikke å tenke på å få barn eller å leve opp til de sosiale kravene og forventningene som stilles til meg som kvinne.

-Jeg vil lære å lese min omverden bedre. Fordi jeg nekter å kjøpe frykten vi blir solgt hver eneste dag! Alt skal forenkles og fordummes, og unnskyldningene er mange. ‘Slik er det bare. Vi har ikke tid’, får man høre, men for meg handler det om å skape tid og ikke minst plass.

-Jeg vil dypere inn i samtalen, og den begynner med musikken.