MISTY COAST

På den tåkete kysten av Bergen lager Misty Coast sin minimalistiske, friksjonsfulle og drømmende psych­pop. Inspirert av det vidtfavnende vestlandsklimaet er det i kontrastene duoen henter soundet sitt. Der det enkle møter det bisarre. Der det grimme blir det vakre.

Misty Coast er sideprosjektet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust i The Megaphonic Thrift. Her utfordrer de less-­is-­more ­prinsippet og leter etter noe interessant i det opplagte. Dette er popmusikk på syre, med én fot på pedalbrettet og den andre trygt på bakken. Resultatet er en underlig og gripende virkelighetsflukt.

Deres debutalbum ble sluppet på AC30/Brilliance i høst, etterfulgt av en turné i UK og Europa, og en nominasjon til Spellemann 2017 i kategorien Indie.

Anmeldelser:
Bergens Tidende:
De har et eierskap og en bestemt originalitet i sine låter som gjør det desto mer imponerende at platen fremstår så sammensatt, helhetlig og fullendt.

GAFFA:
Musikken er uforfalska, laidback og til dei gradar levande, med eit hint av mørke undertonar og leikent nærvær på eitt og same tid.

Deichman Musikkbloggen:
Misty Coast har laget en plate som oser av musikalsk kreativitet.

Stavanger Aftenblad:
Perfekt samstemt og kledelig behersket.

Nothing But Hope And Passion:
A lush piece of colourful psychedelic rock that rolls its melodies around in lo-fi, space-y dreamworld.

We Love Nordic:
This is what we would say the most innovative album of the year.

Clash Music:
The song feels effortless, plucked from the ether yet wonderfully composed and remarkably succinct.