CASIOKIDS

Tid for Casiokids!

Etter en 10 år lang siesta i regnskogen gjør det legendariske bergensbandet en triumferende tilbakekomst til konsertscenen 07. august under Øyafestivalen!
Det sylskarpe nye albumet Tid For Hjem slippes 04. oktober på Jansen Records og følges opp med et utvalg meget etterlengtede klubbkonserter i høst:

07.08.24 ØYAFESTIVALEN, OSLO
18.10.24 BYSCENEN, HAUGESUND
19.10.24 FISKEPIREN, STAVANGER
25.10.24 BYSCENEN, TRONDHEIM
09.11.24 USF VERFTET, BERGEN

Et opphøyd sceneshow med ingredienser som gigantiske dukker, skyggeteater, ulike dyrekostymer og diverse visuelle og musikalske krumspring gjorde Casiokids til et av ytterst få band som klarte å kombinere norske tekster med internasjonal suksess.
Nå er de endelig tilbake med rykende fersk ny musikk, og den særegne vestlandske elektropopen låter friskere og mer slagkraftig enn noen gang!

Første smakebit fra det kommende albumet kommer i form av en deilig dobbeltsingel bestående av den uimotståelige og dansbare Brunsniggelen, samt det nærmere 8 minutter lange hypnotiske og euforiske tittelsporet Tid For Hjem.

Selv sier Casiokids om de to låtene:
– Det å velge kun én låt som første singel når vi først har ventet så lenge, føltes rett og slett litt feil. Casiokids hadde for vane å slippe dobbeltsingler på vinyl tidligere, så med tanke på samtiden vi nå lever i, hvor alle vil ha alt med en gang, var det bare på sin plass å slippe minst to låter.

Brunsniggelen slår et slag for den gode, gamle empatien og toleransen. Det at man må tåle at noen er annerledes enn deg, det å kunne gi folk en sjanse uten å forhåndsdømme, og at man ikke trenger være kjip med folk som har det kjipt. Tid For Hjem handler om å innse at det er på tide å gå hjem. En åtte minutters hyllest til festens repetitive gleder og sorger.

Kultfavoritter som Fot I HoseVerdens Største Land og Finn Bikkjen, kritikerroste album i inn og utland, og over 1000 konserter på festivaler, klubber og bakgårdsfester i hele verden gjorde bandet i sin tid til et globalt undergrunnsfenomen som begeistret publikum med sin euforiske, emosjonelle, perkusjonsinfiserte og høyst dansbare elektropop.

Bandet fikk etter oppstarten i 2004, raskt oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt, og etter hyppig rotasjon på BBC så vel som i Norge, signerte Casiokids med store internasjonale plateselskaper som Universal, Moshi Moshi Records og Polyvinyl Records.
Sagnomsuste festivalopptredener på blant annet Roskilde i Danmark, Falls og Field Day i Australia, Montreux Jazz i Sveits, Dockville i Tyskland, Pohoda i Slovakia, OFF i Polen, Arvika i Sverige, Latitude og Bestival i England, Oxegen i Irland, utsolgte klubbturnéer i Japan og USA og live-sessions for blant andre BBC og Radio France førte til at Casiokids mottok skryt fra tungvektere som NME, Pitchfork, AllMusic og Rolling Stone, og i 2010 ble de tildelt et stipend på en million kroner fra de norske pop-legendene A-Ha.

The best thing to come out of Norway since black metal. Casiokids are an absolute neccessity!

– NME

Casiokids sitt tredje studioalbum, Aabenbaringen over aaskammen, fikk strålende mottakelse da det kom i 2011, og ble blant annet nominert til Spellemann i kategorien elektronika, og etter 3 studioalbum og 10 år med livekonserter tok bandet en pause og de ulike involverte fikk tid til å utforske andre prosjekter. Kjetil Aabø og Fredrik Vogsborg slapp i 2023 en barneplate med sitt nye prosjekt KaPLiNG! og vokalist Fredrik Vogsborg har blant annet vært bandleder med Aurora og vunnet 3 Spellemannspriser med The Megaphonic Thrift, Silja Sol og Young Dreams siden sist.

I 2024 er det 20 år siden de livedebuterte og 10 år siden de gjorde konserter sist.
Gledens tid er her.

Det er tid for Casiokids!

 

Annmeldelser av “Aabenbaringen Over Aaskammen”:
5/6 – Gaffa – Lekker og gjennomført
5/6 – Dagbladet – Casiokids er fortsatt like underholdende og geniale
5/6 – VG – Aabenbaringen Over Aaskammen
5/6 – Adresseavisen – Casiokids har kommet langt i å skape et helstøpt lydbilde som de eier.
5/6 – Aftenbladet – Du verden så intelligent de skrur det sammen

Anmeldelser av “Topp Stemning Åå Lokal Bar”:
8/10 – Muskknyheter – Låtene er forbanna bra
5/6 – Nettavisen – Dette er elektropop på sitt rareste og kuleste
5/6 – NRK – Casiokids gir grønt lys for lausdans

SOSIALE MEDIER

BOOKING