9 GRADER NORD

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halv parten av medlemmene i bandet har deres opphav fra. Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, sombaila, flamenco, jazz og karnatisk musikk. 9 grader nord slapp sitt svært etterlengtede debutplate «Jaffna» i 2019. Dagbladet beskrev det som «Ei energibombe av en debut». I 2020 vant Mira Edvardprisen i kategorien “årets utfordrer” for albumet.

17. mars 2023 fulgte de opp med singelen “Vayppu”, som er inspirert av historien til de første tamilske flyktningene som kom til Norge på 70-tallet og endte opp med å jobbe i fiskeindustrien i Nord-Norge. Låten handler om sårbare arbeidstaker som desperat prøver å få endene til å møtes. Mer musikk ventes i 2023.

Med instrumenter som bambusfløyte og cajon ønsker 9 grader nord å ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene. Deres kraftfulle og særegne musikkstil har truffet hjem hos publikummere og kritikere. De har høstet lovord og blitt invitert med på spennende samarbeid med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og KORK på NRK. De har trollbundet publikum på festivaler over hele landet, inkludert Vinjerock, Moldejazz, Bergenfest, Træna, Olavsfest, samt SPOT-festivalen i Aarhus.

Anmeldelser «Jaffna» (album):
5/6 – Dagbladet – Ei energibombe av en debut
5/6 – BT – Gir oss ekstase og intensitet

SOSIALE MEDIER

BOOKING